Капитанът на националния отбор на Перу Паоло Гереро поиска отмяна на наказанието си заради употреба на допинг при специална среща с президента на ФИФА Джани Инфантино, но не постигна резултат.

Говорител на световната футболна централа каза, че Инфантино е изслушал Гереро, който е бил придружаван от президента на футболната федерация на Перу Едуин Овиедо

Инфантино е проявил "дълбоко разбиране" към разочарованието на Гереро, че ще пропусне Мондиал 2018 в Русия, но санкцията не може да бъде променена. На 14 май Спортният арбитражен съд (КАС) в Лозана наказа Гереро за 14 месеца заради употреба на забранени вещества.

34-годишният футболист даде положителна проба за кокаин след световната квалификация с Аржентина през октомври. Първоначално перуанецът беше наказан за 6 месеца, които изтекоха наскоро, но съдът е взел под внимание искането на Световната антидопингова агенция за по-дълго наказание.

В Русия Перу ще участва за първи път на световно първенство от 36 години насам. Гереро, който в момента играе в бразилския тим Фламенго, е голмайстор номер 1 в историята на националния отбор с 32 попадения в 86 мача.