Евертън крои сериозни трансферни планове за идното лято, които включват привличането на вече бившия футболист на Спортинг Лисабон Желсон Мартинс, както и младия централен бранител на Аякс и националния отбор на Холандия Матиас де Лихт, твърди "Гардиън".

Крилото Мартинс разтрогна по вина на "лъвовете" договора си, след като бе нападнат от фенове на отбора и бит, като в крайна сметка 23-годишният футболист ще има след Мондиала на който участва сериозен избор от много кандидати за подписа му. 

Той е приоритетната цел пред новия спортен директор на "карамелите" Марсел Брандс, който доскоро изпълняваше тази длъжност в холандския гранд ПСВ Айндховен.

Тепърва предстои да се види обаче, дали от Евертън ще се преборят с Арсенал, Тотнъм и Ливърпул за подписа на фланговия играч.

18-годишният Де Лихт е силно желан от Манчестър Сити и е представляван от знаменития Мино Райола, така че и там мърсисайдци ще имат много сериозна битка да привлекат младока в редиците си. 

Усилено се говори, че Аякс едва ли ще го продаде за по-малко от 50 милиона евро. Едва на 18 години Де Лихт е титуляр в тима на амстердамци и вече има 7 мача за националния отбор на Холандия.