Уругвай - Франция, двубой от 1/4-финалите на световното първенство, стадион "Нижни Новгород", начало: 17:00 часа българско време.

Вероятни състави:

Уругвай: Муслера, Касерес, Хименес, Годин, Лаксалт, Нандес, Торейра, Бентанкур, Весино, Суарес, Гомес

Франция: Лорис, Павар, Варан, Юмтити, Ернандес, Канте, Погба, Нзонзи, Мбапе, Гризман, Жиру

Прогноза на Gol.bg:

Уругвай е абсолютно безгрешен до този момент на Мондиала, като завърши на първо място в своята група с три победи и нито едно допуснато попадение. На 1/8-финалите Португалия успя да им отбележи гол, но той не бе достатъчен и южноамериканския тим се поздрави с победа в редовното време. 

Главният виновник за успеха в мача бе Единсон Кавани, който обаче получи контузия и по всяка вероятност ще пропусне 1/4-финала, което значително ще затрудни "урусите" в опитите им да отбележат.

Франция изигра изключително зрелищен мач с Аржентина и продължи след трилър, в който участваха 7 гола. На хартия състава на "петлите" изглежда изключително класен, но в играта все още нещо липсва на всички нива. 

В лагера на французите Блез Матюиди е с наказание и пропуска със сигурност заради натрупване на картони. Освен тази принудителна промяна не се очакват някакви големи промени в постройката, като Джибрил Сидибе е поставен под въпрос с лека контузия. 

С опасност от наказание и пропускане на евентуален полуфинал ще играят Пол Погба, Оливие Жиру, Бенджамин Павар и Корентин Толисо.  

Историята помни общо 8 сблъсъка между двата тима, в които Уругвай има 3 победи, Франция 1, а 4 мача са завършили наравно. За последно двата тима се срещнаха в контрола през 2013 година, която завърши с успех на Уругвай при резултат 1:0. На Световни финали двата тима имат 3 мача, в които Уругвай е с 1 успех, а другите 2 срещи са приключили без победител.

Прогноза: Уругвай - Франция 2:3