Григор Димитров ще участва само в два турнира преди последната за годината надпреварата от Големия шлем - US Open.
 

27-годишният тенисист от Хасково, който в последно време загърби България и откзва да играе за националния отбор, е заявен на Мастърсите в Торонто и Синсинати.
 
След като отпадна още в първия кръг на „Уимбълдън" (загуба от Стан Вавринка), Димитров заяви пред „Меридиан Мач", че ще си вземе по-дълга почивка от тениса и го направи. За разлика от миналата година той няма да участва на турнира във Вашингтон, който е от категория АТР 500.
 
През 2017-а българинът беше поставен под номер 4 в столицата на САЩ и отпадна в третия кръг след загуба от Даниил Медведев с 4:6, 2:6.
 
Сега Гришо ще прескочи Вашингтон и ще се пусне директно на „Роджърс Къп" в Торонто. Очаква се там нашият да бъде шести в схемата, която ще се оглавява от Рафаел Надал.
 
Заявки са подали още Роджър Федерер, Александър Зверев, Хуан Мартин дел Потро и Марин Чипич. Миналата година Димитров стигна до трети кръг, където бе победен от Робин Хаасе (6:7 (3), 6:4, 6:1).
 
След Торонто Григор се отправя към Синсинати, където трябва да защитава титлата си от миналата година. От представянето му в този турнир до голяма степен ще зависят и шансовете да се касира за финалния Мастърс в Лондон, който миналия сезон спечели.
 
Откритото първенство на САЩ пък започва на 27 август.