Новият селекционер на Испания Луис Енрике изрази готовност да се бори за бързото завръщане на тима на върховете на европейския и световен футбол. Бившият наставник на Барселона пое поста, след като това лято Юлен Лопетеги беше уволнен точно преди началото на Световното първенство, а след това Фернандо Йеро води тима само временно. Иберийците обаче се провалиха, след като отпаднаха на осминафиналите. 

Ето какво заяви Лучо на днешната си пресконференция:

“И досега като треньор на клубни тимове винаги съм казвал, че селекционерският пост на Испания е нещо, от което се интересувам. Все още не съм говорил с футболистите, но с екипа ми събираме информация и комуникираме с хората от федерацията. Не бързаме за никъде. Някои от момчетата в състава вече ги познавам много добре, с други искам да се срещна. Има някои наистина страхотни футболисти, както и такива, които тепърва влизат в отбора. 

Искам да съм близо до състезателите. Самият аз съм млад за селекционер, но ще трябва да взимам трудни решения.

Ще анализираме в детйали случилото се на Мондиала. Искам да отчета изключителната работа на специалистите преди мен - Лопетеги и Йеро. И двамата са опитни треньори и ще се опитам да спечеля от това. Вече станаха три големи първенства, в които не успяваме да спечелим нищо. Подобна ситуация имахме и в Барселона преди години. Моята цел е да развия отбора, като предстоят да се вземат много решения. Най-близката ни цел е да спечелим следващия голям форум - Евро 2020.