За момента няма шанс да се завърна в националния отбор, обяви една от най-големите ни звезди в този спорт Матей Казийски.

„Нямам планирано свободно време по никакъв повод. За да има завръщане, трябва да бъде нещо конструирано“, каза още той.
 
Освен това Матей изрази мнение, че класирането на България във волейболната Лига на нациите не е престижен резултат.
 
„С оглед тежкото лято, пътуванията и формата на Лигата, трудностите, които тимът е изпитал са били големи. Резултатът не е показателен. Надявам се, че сега с времето, което имат за тренировки ще се подготвят добре за Световното и ще покажат съвсем друга игра“, обясни волейболистът.
 
„Шампионатът в Полша не е на супер ниво, но със сигурност е на едно от най-високите. Най-голамо впечатление прави публиката. От тази гледна точка се създава страхотна атмосфера за игра. Предложението дойде късно, но аз вече се бях замислил да сменя Япония и дойде като много добър вариант“, коментира Казийски, който подписа с Сточня (Шчечин), където ще работи отново с Радостин Стойчев. Специалистът подписа договор като спортен директор на клуба.
 
„Аз направих първия контакт. За мен винаги е голям фактор работата ми с Радостин Стойчев. Познаваме се от дълги години. Знам какъв професионалист и колко работа ще свърши. Надявам се, че нещата ще тръгнат добре, защото имаме много малко време, за да сглобим чисто нов отбор“, добави Матей.