Славия и Берое завършиха наравно 1:1 в двубой от първия кръг на Първа лига на България, игран на стадион "Васил Левски". 

Първото падение реализира Мартин Камбуров в 29-ата минута. 37-годишният нападател вкара с глава попадение №204 при юбилейния си мач №350 в елита, а в 50-ата Милчо Ангелов изравни. Това е и първото реми в родния елит за този сезон.

Пред погледа на звездата Димитър Бербатов, който изгледа мача от от трибуните, "белите" бяха отборът, който създаде повече положения за гол, но на няколко пъти Момчил Цветанов пропусна.

Първата интересна ситуация в мача беше пред вратата на гостите в 10-ата минута, когато Галин Иванов изведе Цветелин Чунчуков на добра позиция. Нападателят опита удар, който бе блокиран от Георги Ангелов. Топката стигна до Йомов, който стреля покрай вратата.

Старозагорци побързаха да отговорят. В 17-ата минута Иван Минчев изведе Борислав Цонев на удобна позиция за стрелба. Халфът шутира силно с левия крак, но Стергиагис се намеси респектиращо и запази мрежата си суха. 

В 29-ата минута Берое поведе в резултата. Мартин Kaмбуров се възползва от центриране на Минчев от корнер и заби неспасяемо топката с глава в далечния ъгъл на стража на "белите" Антонис Стергиакис.

В края на полувремето Славия бе близо до изравнителното попадение. Момчил Цветанов получи топката отдясно в наказателното поле. Крилото финтира свой съперник и опита да изненада Душан Перниш с удар в близкия ъгъл. Словакът обаче внимаваше и улови.

Берое стартира по-активно втората част, но противно на логиката, Милчо Ангелов донесе равенство в резултата. Нападателят се възползва от грешка на Камен Хаджиев и остана сам срещу Перниш, след което го финтира и на празна врата изравни.

След гола темпото на игра видимо спадна, а домакините пропиляха добра възможност в 74-ата минута да стигнат победата. Галин Иванов бе изведен с пас от дълбочина от Славчо Шоколаров сам срещу Перниш. Халфът обаче стреля право във вратаря.