Вратарят на Кардиф Нийл Етеридж спаси дузпа в добавеното време и попречи на останалия с човек по-малко Нюкасъл да си тръгне с победа като гост. „Сините птици“ направиха нулево равенство със „свраките“ в мач от втория кръг на Висшата лига.

Равностойното първо полувреме беше белязано от положения и пред врете врати, а Кенеди от Нюкасъл имаше късмет, че не получи червен картон за нарушение срещу Виктор Камараса без топка.

Подрекрепяни от своите фенове играчите на домакините доминираха през втората част, а Кенет Зохоре не успя да открие резултата, след като ударът му с глава мина встрани от вратата.

В 66-ата минута гостите останаха с човек по-малко, след като резервата Айзък Хейдън беше изгонен заради групо нарушение отзад срещу Джош Мърфи. Зохоре имаше нов шанс да откри резултата, но ударът му с глава беше изчистен от голлинията от Джейкъб Мърфи.

Нюкасъл се реорганизира много добре за игра в намален състав и спечели дузпа в добавеното време, когато капитанът на Кардиф Шон Морисън игра с ръка при центриране на Муто. Ударът на Кенеди от бялата точка беше отразен от Етеридж, който във втори пореден мач спасява дузпа.

Така Кардиф спечели първата си точка за сезона след завръщането във Висшата лига. Това обаче не е голям повод за празнуване от страна на феновете, тъй като за втори пореден мач тимът направи само един точен удар към противниковата врата.

С актив от една точка „сините птици“ са временно на 14-о място в класирането, а Нюкасъл е точно една позиция по-напред заради по-добрата си голова разлика.