Головият хищник Валери Божинов официално от днес е без отбор, след като прекрати договорните си взаимоотношения с Риека. Хърватите бяха 14-и поред клуб за Божинов, който изигра за Риека едва 14 шампионатни минути през месец май. След това бе закотвен на пейката и това наложи раздялата. 

"Разбрах се с ръководството на Риека, като прекратяваме нашите взаимоотношения. Говорих с треньора и шефовете, като им обясних, че моето желание е да играя. С всички съм в много добри отношения, но на този етап старши треньорът предпочита да играят други нападатели. Аз съм на 32 години, направих за първи път от дълги години добра подготовка, като имам нужда от мачове".

"Матиаш Кек беше в основната да подпиша договор за още две години, но няма какво да правя в Риека, щом не ми се дава шанс. Бъдещето ми? Още не знам. Истина е, че говорих с кмета на Враца Калин Каменов, като Ботев Враца е вариант за мен".

"Преди това обаче чакам трансфер в чужбина. Има някакъв вариант да намеря отбор в Европа, ако не се получат нещата, бих се радвал да работя с баща ми Сашо Ангелов. Ще видим какво ще стане", сподели Божинов пред колегите от Спортал.

В кариерата си Божинов е играл още за отборите на Лече, Фиорентина, Ювентус, Манчестър Сити, Парма, Спортинг Лисабон, Верона, Виченца, Левски, Тернана, Партизан, Мейджоу Хака и Лозана.