Каролина Плишкова спечели титлата на турнира в Токио, след като на финала победи местната любимка и шампионка от US Open Наоми Осака – 6:4, 6:4. Чехкинята стигна до успеха за малко повече от час игра, а поражението бе първо за 20-годишната японка след 10 последователни победи във всички надпревари.
 
Бившата номер 1 в света проби в първия сет младата си съперничка за 3:2 и беше категорична на свой сервис, за да затвори откриващата част. Във втория сет Плишкова отново успя да осъществи пробив в подаването на японката за 5:4. Чешката тенисистка сервира успешно за крайния успех, като това беше втора титла през сезона за нея след тази в Щутгарт през април. 
 
,Щастлива съм, че срещата не продължи в три сета, защото предишните ми три мача бяха подобни. Най-силното оръжие в играта ми е сервисът и днес то бе ключово по пътя към успеха. Наоми може би беше поуморена, всички го видяхте. Но тя е още много млада и й предстои светло бъдеще, искам да я поздравя за чудесните последни няколко седмици. Това е първата ми титла, след като се омъжих, така че това допринася за наистина един специален трофей в моята кариера“, коментира шампионката.