Треньорът на Атлетик Куклен Веселин Филипов остана доволен от своите футболисти, макар отборът му да допусна загуба с 0:6 от Левски. Филипов изтъкна, че този двубой е паметен за тима от пловдивския регион.

„Това бяха думите ми преди мача към играчите - трябваше да изиграем 90 минути в мач, който да напишме история, като клуб и футболисти. Трябваше да излезем, да се раздадем на 100% и да се забавляваме. Нямаше какво да губим срещу Левски”, бяха първите думи на Филипов.
 
„Мога да поздравя момчетата за играта, която показаха през целия мач и особено през първото полувреме. Играхме на високо ниво и се прегрупирахме добре. Излизахме на ситуации за контраатака, а също така имахме и едно чисто положение. Така се стигна до 41-ата минута, когато подценихме един тъч по детински начин, но силните отбори очакват точно тези шансове”, продължи наставникът на отбора от Куклен.
 
„Нямах време да мисля при пропуска на Джунджуров, но усещах, че ще вкараме. Това щеше да ни вдигне”, добави той.
 
„При нас е по-сложно да правим планове, тъй като има голяма разлика между Първа и Трета лига. Съставът на Левски през втората част бе много силен. След първите 20 минути на второто полувреме отпаднахме физически и за тях стана много по-лесно”, каза още Филипов.
 
„Продължаваме да играем и си гледаме мачовете в Трета лига. Целта е да сме по-напред в класирането, без да имаме амбиции, но този мач го приемаме като постижение и не знам дали скоро ще се случи отново. Левски е добър отбор, който играе красив и директен футбол, но играеш, колкото ти позволява противника”, довери специалистът.
 
„Апетитът идва с яденето, а сега сме с мач по-малко и затова изоставаме в класирането. Нямаме конкретни цели, но се надяваме да сме в първата петица накрая. Мисля, че можеше да излезем победител срещу Левски, ако играехме на минифутбол”, завърши Веселин Филипов.