Селекционерът на българския национален отбор Петър Хубчев отново не се нае с конкретни обещания преди двубоя на България у дома срещу Кипър от Лигата на нациите.

Специалистът говори пред медиите ден преди срещата с кипърския тим на стадион "Васил Левски".

"Знам, че очакванията са големи след двете победи. Мина времето, когато се оправдавахме, че напрежението е голямо, защото очакванията са големи, но пак не ви обещавам нищо. Всеки трябва да даде всичко от себе си. Искаме момчетата да направят повече под по-голямо напрежение.

"Работим за това и го усещам в лагера. Длъжни сме да направим повече, за да оправдаем очакванията. Няма да ви кажа за нещата, който искаме да направим. Колкото по-малко говорим за миналите двубои, толкова по-добре.

"Преди се говореше, че не печелим извън София. След това казваха, че не печелим два поредни мача. Няма да ви издам плановете ни как да стигнем до победата. Кипър разполага с доста технични футболисти. Кое да ми даде повод, за да ги подценим.

"Знаете в кои отбори играят кипърците. Не съм търсил контакти с никого в Кипър за повече информация", заяви Хубчев на пресконференция.

Той говори за ветерана Георги Петков, който отново получи повиквателна за националния отбор.

"Длъжен съм да кажа няколко думи за Петков, но не питайте така конкретно в такава обстановка. Знаете, че вратарите във футбола провеждат по-специални тренировки. На упражненията с целия отбор той се представи на нивото, на което го познаваме от толкова години.

"Нямам повод да се съмнявам във възможностите му. Чувствам, че момчетата вярват, че на базата на колектива можем да направим това нещо. Знам с какви хора работя. Казвам хора, а не футболисти. Знам какви характерите има в отбора.

"В предишни десетилетия имаше фигури, които бяха готови да решат всеки мач. Казвам го, защото имаше упрек към мен, че съм казал, че нямаме звезди и лидери. Така сме преценили, така им го казваме. Едно към едно", каза още специалистът.

С контузия преди утрешния двубой единствено е Борислав Цонев. Хубчев потвърди, че Ивелин Попов ще бъде титуляр в мача срещу Кипър.