Бразилия постигна инфарктна победа с 1:0 над Аржентина в контрола, която се игра в Саудитска Арабия. Единственото попадение падна в 93-ата минута и бе дело на Миранда.

Двата тима бяха на път да не си вкарат попадения на стадион "Крал Абдула Спортс Сити" в Джеда, а гаучосите бяха без голямата си звезда Лео Меси, който за момента не играе за националния си тим.

Като цяло "Селесао" бе в ролята на абсолютен фаворит, но селекцията на Тите изглеждаше доста ялово в предни позиции и се наложи бранител да става герой в този мач.


Срещата започна добре за аржентинците и в 8-ата минута "гаучосите" успяха да създадат нелошо положение, но ударът на Ло Селсо премина покрай страничната греда на противниковата врата.

В следващите минути обаче бразилците поеха инициативата и създадоха няколко доста добри атаки, но до нещо толкова опасно така и не се стигна. 

В 28-ата минута Отаменди успя да блокира удар на Миранда от самата голлиния и така спаси тима си от сигурно попадение във вратата. 

Минути след това Аржентина имаше също шанс за попадение, но Дибала стреля много близо покрай гредата след изпълнение от фаул.

В края на полувремето реферът отсъди дузпа за Бразилия, но след това промени решението си и в крайна сметка присъди фаул в близост до наказателното поле за "златистите" от който в крайна сметка така и не произлезе попадение.

Второто полувреме не започна с най-добрите възможни обороти и през първите минути от него нямаше опасности пред двете врати.

Все пак Паредес създаде добър шанс за "гаучосите" и отправи хубав удар в 60-ата минута, който премина покрай вратата.

Десетина минути след това Неймар подаде на Артур след изпълнение от фаул и последният отправи удар, който Ромеро обаче успя да улови. 

В 85-ата минута след удар от фаул на Каземиро топката рикошира в стената и премина на сантиметри покрай противниковата врата, а в 93-ата минута все пак бразилците стигнаха до успеха чрез Миранда, който засече с глава прекрасно центриране на Неймар от корнер.

АРЖЕНТИНА - БРАЗИЛИЯ 0:1
0:1 Миранда 90+3

Аржентина: Ромеро, Отаменди, Таляфико (82 - Акуня), Пецела, Саравиа, Баталиа, Паредес, Ло Селсо (73 - Салвио), Дибала (58 - Лаутаро), Икарди Кореа (67 - Перейра)

Бразилия: Алисон, Миранда, Луис, Данило (54 - Фабиньо), Маркиньос, Коутиньо, Каземиро, Артур, Неймар, Фирмино, Жесус (65 - Ричарлисон)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/fHB__YGiL48" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>