Агентът Мирчо Димитров, който движи делата на нападателя на Ботев (Враца) Валери Божинов заяви, че все още е рано да се каже дали той ще премине в друг отбор през зимата. 
 
"Относително е да се каже, че има раздвижване около Божинов след този месец в Ботев. Аз го наблюдавам. Не играе лошо. Вкара два гола. Всичко е въпрос на време", коментира пред "Тема спорт" Димитров.
 
"Липсва му игрова форма. Има две програми, с които работят всички отбори. Те записват всички данни от мачовете на професионалните футболисти.
 
Примерно за Божинов се записва всеки мач какво е направил - колко е избягал, с каква скорост се е движил, колко удара е отправил, колко топки е отнел. Получава се индекс, който трябва да е не по-малко от 200. Ако за определен брой мачове той покрие тези нормативи, подлежи на трансфер", допълни още мениджърът.
 
"Всичко е Божа работа. Не се знае утре какво ще се случи. Да мислим за три месеца напред е нереално", каза още Димитров. Към момента индексът на Валери в една от най-големите компании за футболна статистика и анализи - "Инстат", е 199.