Бившата звезда на Манчестър Юнайтед и настоящ нападател на Ди Си Юнайтед Уейн Руни призна, че не е изразявал никакви по-специални изисквания към селекционера на Англия Гарет Саутгейт преди своя прощален 120-и мач с екипа на "Трите лъва".

Стрелецът бе привикан за контролата със САЩ на "Уембли", а основната идея е да се сбогува с английските фенове и същевременно да подпомогне своята фондация, която се занимава с благотворителна дейност. 

"Казах на Гарет, че каквото иска от мен за този мач ще се опитам да го дам. Нямам абсолютно никакви претенции дали ще съм титуляр или резерва, както и с какъв номер ще играя. За мен е важно да стане хубав мач и да се сбогувам с английските фенове", обяви Руни, цитиран от "Мирър".

"Не ми се иска да имам претенции дори и за лентата, нито за десети номер. Каквото прецени селекционерът, аз ще го приема. Подобно нещо е много хубаво и се надявам след 10 или 15 години и Хари Кейн например да получи такова признание. 

"Това е нещо различно и ще бъде хубаво да се превърне в практика, защото някои играчи могат да се почувстват много специални към края на своите кариери. Надявам се също да се наберат доста средства за моята благотворителна фондация".