Белгия постигна победа с 2:0 над Исландия в среща от петия кръг на турнира Лига на нациите. Двата тима се срещнаха на стадион "Крал Бодуен" в Брюксел, а домакините имаха известни трудности докато успеят да стигнат до победата над своя опонент и трябваше да чакат до последната третина на мача.

За "викингите" не игра бранителя на Левски Холмар Ейолфсон за когото се знае, че е опериран от сериозна контузия в Барселона и ще отсъства от терените до лятото на следващата година, а пък за домакините на пейката бе бившият играч на Лудогорец Кристиан Кабаселе, който така и не влезе в игра.

Като цяло домакините бяха отборът, който бе по-добър на терена и контролираше събитията през почти цялото време, докато гостуващият тим отправи едва един единствен точен удар по посока противниковата врата и нямаше кой знае какви шансове за гол.

Срещата започна добре за домакините и още в 6-ата минута Батшуай пропусна отличен шанс от пет метра, но някак си не успя да нацели вратата, а до почивката като цяло двата тима не създадоха кой знае какви фрапантни положения и резултатът се запази непроменен на полувремето.

В 65-ата минута Батшуай даде аванс на Белгия, след като бе намерен в малкото наказателно поле от Мюние и успя без проблем да вкара в опразнената врата.

Това изглежда успокои белгийците и ги накара да играят своята си игра, като страната стигна и до втори гол в 81-ата минута, който отново бе дело на Батшуай. Той се възползва от една нескопосано избита топка от страна на противниковия страж и от близка дистанция при добавката не сгреши.

Победата е трета за Белгия в групата и страната има 9 точки до момента. 

БЕЛГИЯ - ИСЛАНДИЯ 2:0
1:0 Батшуай 65
2:0 Батшуай 81

БЕЛГИЯ: Куртоа, Компани (84 - Денайер), Алдервейрелд, Мюние, Боята, Витцел, Тилеманс, Азар (75 - Ванакен), Мертенс (75 - Янузай), Т. Азар, Батшуай

ИСЛАНДИЯ: Халдорсон, Фьолусон, Скуласон, Магнусон, Игнасон, Арнасон, Гунарсон, Палсон, Траустасон, А. Сигурдсон (65 - Сигторсон), Гудмундсон