Кипър врътна реми 1:1 срещу България в среща от Група 3 на Лигата на нациите, но въпреки това шансовете на родните национали за първото място и продължаване напред остават, тъй като Норвегия врътна реми при визитата си на Словения. Определено нашите могат да съжаляват много за резултата, тъй като имаха положения да победят дори с разлика.

Така на практика всичко ще се реши в последния кръг, в който нашите домакинстват на Словения, а норвежците гостуват на кипърския национален тим.

Първото попадение бе дело на Захариу в 25-ата минута. В 89-ата минута Димитров изравни от дузпа. Освен това срещата ще се запомни и със скандално съдийство и две неотсъдени дузпи в наша полза от страна на рефера Ал Хаким. 

След този мач България е с 10 точки и е с равни точки, с лидера Норвегия.

Междувременно не може да не се отбележи, че титулярът под рамката за нашите Георги Петков влезе в историята като лидер за най-възрастният вратар в Европа, който е пазил в официален мач. 


Срещата започна с доста ниско темпо и през първите минути нямаше никакви интересни положения пред двете врати, а двата тима действаха доста предпазливо.

В 25-ата минута домакините шокираха нашите и с попадение на Захариу откриха резултата в своята сметка. Ивелин Попов направи груба грешка и загуби кълбото във важна зона, а след това Захариу получи хубаво извеждащо подаване и излезе сам срещу Петков, а след това без проблеми реализира.

Две минути след това „трикольорите” имаха чудесен шанс да изравнят, но нямаше кой да засече хубавото центриране на Страхил Попов и в крайна сметка гостите стигнаха само до корнер.

Последва импулс в играта на българите и те стигнаха до още добри положения за изравняване.

В 37-ата минута Краев с удар около точката на дузпата и волето му премина покрай противниковата врата.

Малко след това отново той направи невероятен пропуск и с удар от точката на дузпата не създаде проблеми на противниковия вратар, който улови, а изстрелът на родния играч бе доста разочароващ.

В 40-ата минута Попето можеше да изравни, но останал сам срещу вратаря така и не успя да се възползва от положението си и стражът на кипърците спаси удара му.

Преди почивката Костадинов с глава пропусна да изравни и топката премина на сантиметри покрай гредата.

Второто полувреме започна силно за нашите и още в 48-ата минута Краев не успя да намери свой съотборник в наказателното поле вместо да стреля.

В 54-ата минута Неделев отправи много коварен удар от 30 метра, но с мъка стражът на противниковия тим успя да извади кълбото в корнер.

Броени минути след това нашите претендираха за дузпа за нарушение на Ивелин Попов, но такава не бе свирена, макар че имаше фаул.

В 78-ата минута Кусулос фаулира Делев в наказателното поле, но реферът за втори път не даде дузпа за нашите. 

В 83-ата минута стражът на Кипър направи изумително спасяване и по фамозен начин изби удар на Бодуров с глава в корнер. 

Пет минути след това Попов бе фаулиран в наказателното поле и реферът най-после свири дузпа за нашите. Зад топката застана Димитров, който изравни.

В 90-ата минута Страхил Попов направи невероятен пропуск и от близка дистанция изпрати топката над стадиона. В продължението топката бе изчистена от голлинията от кипърски бранител след удар на Божиков и това попречи на нашите да стигнат до пълния обрат. 

КИПЪР – БЪЛГАРИЯ 1:1
1:0 Захариу 25
1:1 Димитров 89

КИПЪР: Панаи, Маргаса, Меркис, Лайфис, Кусулос, Кирияку, Артиматас, Авраам, Макрис, Ефрем (78 - Папафотис), Захариу (62 - Рушиас)

БЪЛГАРИЯ: Петков, Божиков, Недялов, Бодуров, Стр. Попов, Славчев (82 - Костов), Краев (56 - Димитров), Костадинов, Неделев, Иванов (55 - Делев), Попов