Италия и Португалия врътнаха много скучно 0:0 в среща от Лига А, Група 3 на турнира за Лигата на Нациите. 

Двубоят между двете страни се игра на стадион "Джузепе Меаца" в Милано, а италианците имаха нужда от победа на всяка цена, за да се надяват, че могат да финишират на първото място в групата и така да се доближат до директно класиране на Евро 2020. Като цяло и двата тима имаха интересни възможности, но голове не паднаха, което направи вечерта скучна за зрителите.
 
Иберийците бяха без голямата си звезда Кристиано Роналдо, който не е викан за турнира по негово изрично желание, а освен това двубоят бе по-специален за бранителя на италианците Джорджо Киелини.

Той записа своя стотен мач с националната фланелка на страната. След този мач Португалия е на върха със 7 точки, а Италия е втора с две по-малко и мач повече. С това реми "мореплавателите" си осигуриха първото място в групата още преди мача с Полша.


Срещата започна изключително активно за домакините, които създадоха добро положение малко след началото на мача, но ударът на Инсиние бе париран от Руи Патрисио и в крайна сметка "Скуадра Адзура" не успя да стигне до така желания ранен гол.

Домакините продължиха да притискат здраво съперника и да го затрудняват максимално, но чистите голови ситуации бяха трудни за създаване от страна на момчетата, на Роберто Манчини, и те трябваше в началото да се задоволяват с контрол над играта.

В 35-ата минута Имобиле излезе на чудесно положение, но от няколко метра не успя да се разпише и в крайна сметка "адзурите" пропиляха отличен шанс да стигнат до попадение, след като Патрисио спаси удара му.

Малко след това Бонучи за малко не засече една топка във вратата на противника след центриране от фаул, но не му достигнаха броени сантиметри, за да успее да го стори. 

До почивката така и нямаше попадения и резултатът остана при нулево реми. 

Второто полувреме започна силно за италианците, но те така и не успяваха отново да стигнат до гол, а в 50-ата минута удар на Киеза бе много умело блокиран от противников играч. 

През следващите минути нямаше никакви опасности пред двете врати и битката се водеше около централния кръг на терена.

В 74-ата минута Марио отправи нелош удар, който обаче прелетя над напречната греда, а две минути след това Донарума трябваше да прави фантастично спасяване, за да опази вратата си след удар на Карвальо. 

Мъката в предни позиции за двата тима продължи до самия край и в крайна сметка нямаше голове. 

ИТАЛИЯ - ПОРТУГАЛИЯ 0:0

ИТАЛИЯ: Донарума; Флоренци, Бонучи, Киелини, Бираги; Верати (81 - Пелегрини), Жоржиньо, Барела; Киеза, Имобиле (74 - Ласагна), Инсиние
 
ПОРТУГАЛИЯ: Патрисио; Кансело, Диаш, Фонте, Руи; Пици (68 - Марио), Карвальо, Невеш; Брума (85 - Герейро), А. Силва, Р. Силва