Макар да не е участвал в официален мач от февруари тази година, Димитър Бербатов явно е оставил доста дълбока следа в английския футбол.
 
Всъщност тя е толкова ярка, че авторитетното издание "FourFourTwo" го нареди в Топ 20 на най-великите нападатели, подвизавали се някога във Висшата лига. 
 
Класацията е за най-добрите 30, а българинът е на 20-та позиция. Така той изпреварва имена като Емануел Адебайор, Оле-Гунар Солскяер, Джърмейн Дефоу, Юрген Клинсман, Лес Фърдинанд, Джими Флойд Хаселбанк, Ромелу Лукаку, Карлос Тевес, Диего Коста, Никола Анелка. 
 
Ето и какво пише "FourFourTwo" за Димитър Бербатов: 
 
"Въпреки че през 2002 г. се появи на финала на Шампионската лига с екипа на Байер Леверкузен, феновете на Тотнъм не знаеха с какво се сдобиват през 2006 г., когато клубът им подписа с българина.
 
Но на Берба не му трябваше много време, за да придобие култов статут на "Уайт Харт Лейн" с лежерния си, но клинично точен стил. Именно той направи "шпорите" един от най-атрактивните за гледане отбори в Премиършип, да не говорим, че помогна за спечелването на Купата на Лигата.
 
И това съвсем логично привлече вниманието на Манчестър Юнайтед, който си го осигури срещу над 30 млн. паунда."