Нападателят на Тотнъм Хари Кейн смята, че "шпорите" са способни да постигнат успехи и без покупки на нови играчи през зимния трансферен прозорец.

"Понякога не е нужно да купувате, ако не можете да намерите подходящия играч. Това е философията на нашия мениджър, и така той мислеше през лятото. Вярваше в избора на играчи, които вече имаше и засега всичко е наред. 

Ще видим какво ще се случи по време на  прозореца през януари. Ако мениджърът иска да купи някого, той със сигурност ще го направи. Ако не, ще продължим да правим това, което правим сега. Ние сме във форма и сме готови да вървим напред. 

През този период винаги има много мачове, но нашият бизнес върви добре. Имаме време да се възстановим и да работим много извън терена. Покупките са въпрос за мениджъра. Ако имаме новодошъл, ние с радост ще го приемем и ще го накараме да тренира много, за да може да разчита на място в състава. 

Ако не, ние вече имаме достатъчно дълбок състав, за да използваме ротацията - независимо кой  играе, той играе добре. Ние сме готови и за двете. Чувствам, че имаме много силна атака, много силен отбор. 

Без добра игра на полузащитата и отбраната, няма да можем да вкарваме голове. Всеки играе добре и всеки трябва да се справи с конкуренцията, която е голяма и необходима в тима", каза Кейн.

Тотнъм е на второ място в английската Висша лига, а също така достигна 1/8-финалите на Шампионска лига и 1/2 -финали в Купата на лигата.