Мениджърът на Кардиф Нийл Уорнък призна, че съжалява много за случилото се с Емилиано Сала и обяви още, че аржентинецът е бил неговият тип нападател и по негово мнение той е могъл да бележи по 10-15 гола на сезон за тима във Висшата лига.

Сала подписа договор с тима от английския елит, но при полета от Нант за Кардиф с частен самолет се стигна до трагичен инцидент и летателната машина се разби край Ламанша. В крайна сметка тялото на аржентинеца бе идентифицирано и днес неговата смърт бе обявена.

"Той беше моят тип футболист, моят тип нападател. Винаги съм си мислел, че играч като него може да вкара по 10-15 гола на сезон за нас във Висшата лига", признава Уорнък, цитиран от "Скай Спортс".

"Но не само това, според мен Сала щеше да работи здраво и за отбора, не само да бележи попадения. Щеше да ни бъде много полезен, поне така смятам. Много съжалявам за това, което се случи, наистина. Просто нямам думи". 

"Това момче беше в разцвета на силите си, в една перфектна възраст. Беше в критериите на футболиста, който търсех, но за съжаление съдбата е жестока", каза още специалистът.