Треньорът на Порто Серджо Консейсао съвсем по реда на нещата бе доста разочарован след загубата с 1:2 при гостуването на Рома на "Олимпико" в първата 1/8-финална среща от Шампионската лига между двата отбора.

Той обяви на пресконференцията след мача, че според него това не е справедлив резултат с оглед на показаното на терена и от страна на двата тима.

"За съжаление загубихме, но все пак радващото е, че имаме гол на чужд терен и сме в играта. Една минимална победа и продължаваме напред. Мисля си, че равенство щеше да бъде доста по-справедлив резултат от това поражение", обяви той на пресконференцията след срещата.

"През първото полувреме попречихме на Рома да използва своите най-силни страни, а след това Данило бе на косъм да вкара гол и да открие резултата. Мачът вървеше доста добре за нас и контролирахме изцяло събитията на терена, но получихме един случаен гол и това ни обърка".

"След рикошет Рома ни вкара и втори гол, но все пак съм радостен от характера на отбора и реагирахме, след като вкарахме едно попадение. Този гол на чужд терен ни дава сериозни шансове в реванша, така че ще се опитаме да се възползваме".

"Целта ни е ясна, а тя е да елиминираме Рома и да се класираме за следващата фаза на турнира".