Вече бившият футболист на Берое Борислав Цонев използва своята страница в социалната мрежа Facebook, за да се сбогува със старозагорския клуб.
 
„Искам да благодаря на цялото ръководство на ПФК Берое Стара Загора, треньорския щаб, футболистите и всички фенове и хора свързани с клуба. За мен беше удоволствие да работя с вас през изминалите две години и половина. Успех и до нови срещи. Само Берое!!!“, написа Цонев.
 
Той се превърна в основен играч на Берое през последната година. Игра на много високо ниво и попадна в националния отбор на България. Юношата на Левски ще продължи кариерата си в Хърватия. Той подписа договор с местния Интер (Запрешич).
 
Треньорският щаб и феновете на хърватския тим имат големи очаквания към новото си попълнение. Халфът бе привлечен от Берое, за да помогне на хърватския тим да се спаси от изпадане. Вчера той направи първа тренировка с отбора, но за съжаление на наставника Самир Топлак няма да може да дебютира още днес срещу Горица.
 
“Радвам се, че Интер прояви интерес към мен и вече съм част от тима. Не знам много за вашето първенство, хърватският футбол ми е познат най-вече покрай националния ви отбор. Имате страхотни футболисти, които заслужиха сребърните медали на Мондиал 2018. Нито за миг не съм имал съмнения да приема офертата, сигурен съм, че в Хърватия се играе качествен футбол”, сподели Цонев пред официалния сайт на Интер.
 
“Знам, че в отбора са играли Лука Модрич и Деян Ловрен. Още не съм имал възможност да разгледам Запрешич, но е чудесно, че е близо до Загреб. Скоро ще мога да ви кажа какви са първите ми впечатления от града. Най-важното е да останем в Първа лига, но би било хубаво да финишираме пети или шести. Вярвам, че ще си свършим работата. Ще гледам мача срещу Горица и ще добия представа за качествата на новите ми съотборници. Сигурен съм, че ще постигнем добър резултат”, продължи юношата на Левски.
 
“Най-добрият футболист в света? Лионел Меси. Иначе най-много обичам да гледам английската Висша лига, там харесвам Серхио Агуеро и Еден Азар”, разкри Цонев.