Гръцкият шампион АЕК (Атина) беше наказан от Европейската футболна федерация (УЕФА) заради безредиците по трибуните по време на мач от груповата фаза през ноември в щгръцката столица. Клубът също така е глобен с 80 000 евро, както и е наказан да играе следващите два домакински мача в Европа пред празни трибуни. Инцидентите станаха по време на мач с Аякс (Амстердам).

Сблъсъците между полицията и феновете на Аякс (Амстердам) на Олимпийския стадион в Атина преди самата среща причиниха сериозни наранявания с пролята кръв при някои от пострадалите, докато на стадиона се хвърляха предмети по игрището.

С решение от днес УЕФА обяви в свое изявление, че "решението е да бъде изключен АЕК (Атина) от участие в европейските клубни турнири за следващия сезон, когато и да се класира". "След това санкцията е променена на условно наказание с изпитателен срок от две години, добави УЕФА.

Централата обвини АЕК в няколко нарушения, в това число нахлуване на техни привърженици на терена, хвърляне на предмети по терена, изстрелване на фойерверки и ракети от трибуните, лоша организация и мерки за сигурност и издигането на банер със заБранено съдържание от публиката.

Аякс също е санкциониран заради изстрелване на фойерверки, предмети от сектора с техни привърженици, но към момента УЕФА е решила с това да приключи процедурата срещу холандския отбор.