Алекс Овечкин и Никлас Бакстрьом вкараха по един гол и изработиха по още един, а Брейдън Холтби регистрира 250-а победа в кариерата си за 5:3 в полза на Вашингтон над Филаделфия като гост.

С победата Кепитълс излязоха еднолично начело в Столичната дивизия на НХЛ с с 85 точки или две повече от Айлендърс. Брет Конъли, Том Уилсън и Андре Бураковски също вкараха за победителите, които регистрират пета поредна победа и седма в последните осем мача.

Овечкин пък е само на точка от своята 1200-а в кариерата. Той е третият активен състезател и общо 49-и в листата, който ще има този актив в статистиката си.

Клод Жиру вкара гол и подаде за още един за Филаделфия, Скот Лоутън и Филип Майърс добавиха другите попадения, а тимът им е 6-и в същата дивизия.

Ванкувър Кенъкс се справи с Торонто с 3:2 след продължение у дома с победен точен изстрел на Алекс Едлър в 3:11 минута след края на редовното време.

Луи Ериксон и Джош Лейво също се разписаха за Кенъкс, които изоставаха с 0:2 след първите два периода, но направиха обрат. Торонто е на 3-о място в Атлантическата дивизия с 87 точки, а Ванкувър е във втората половина на Западната конференция.

Сейнт Луис Блус прекърши Анахайм с 5:4 като гост благодарение на головете на Робърт Томас и Алекс Пиетранджело, реализирани в рамките на 12 секунди в третата част на мача.

Пиетранджело, Брейдън Шен и Райън О'Райли записаха гол+пас за победителите. Томас вкара пък два пъти, а второто му попадение падна 1:04 преди края след добавка. 52 секунди преди сирената се разписа и Пиетранджело.

Джейкъб Меня записа гол и пас за Анахайм, като тимът е предпоследен в Тихоокеанската дивизия. Дерик Енгеланд с втория си гол за сезона гарантира победата на Лас Вегас с 2:1 над Флеймс.

Мачът си беше дерби в Тихоокеанската дивизия, като Калгари е начело с 89 точки. Лас Вегас е на 3-а позиция със 79, а другото попадение за тях вкара Шей Тиъдър.