37-годишният Фелисиано Лопес ще е първият съперник на Григор Димитров на турнира в Маями. Двамата ще се изправят един срещу друг в двубой от втория кръг на надпреварата.
 
Късно снощи испанецът се наложи със 7:5, 4:6, 6:4 над Беноа Пер и си осигури среща с Димитров, за когото това ще е първи мач от два месеца. Българинът не е играл от Australian Open насам. Заради контузия той пропусна турнирите в Ротердам, Акапулко и Индиън Уелс, но вече е здрав и тренира на пълни обороти.
 
Лопес се нуждаеше от два часа и половина, за да пречупи съпротивата на Пер. Испанецът имаше само една възможност за пробив в първия сет, но я реализира.
 
Втората част също беше равностойна, а Беноа Пер намери начин да се противопостави на мощния начален удар на съперника си. Французинът имаше три брейкбола в третия гейм, но при 4:4 успя да спечели подаването на Лопес, а след това лесно затвори сета.
 
В решителния трети сет испанският ветеран показа по-здрави нерви и при 5:4 стигна до мачбол на сервис на Пер. Първата възможност бе пропусната, но от втория опит Лопес сложи точка на спора.
 
В момента Фелисиано е на 94-о място в световната ранглиста. Той има две победи и три загуби в мачовете срещу Григор Димитров. За последно двамата играха в Синсинати през 2017 година и победата бе за българина.