Наставникът на Ботев Пловдив Николай Киров отчете силните начало и финални минути на своя тим при победата 3:2 над ЦСКА в първия полуфинален мач за Купата на България.

Старши треньорът на „канарчетата” отчете, че резултатът би могъл да бъде по-добър за неговия тим преди реванша, който ще се играе след седмица. Пловдивчани поведоха с 2:0 сравнително рано в мача, но допуснаха Али Соу да върне гол за „червените” още преди почивката.

След нея, макар и останал вече с 10 души на терена, ЦСКА стигна до изравняване след попадение на Рубен Пинто от пряк свободен удар. Все пак накрая резервата Феребори Доре се постара „жълточерните” да пристигнат на „Българска армия” с аванс в общия резултат.

„Разбира се, това е първата част от елиминацията в полуфиналите за Купата. Хубаво е, че победихме, можеше и с друг резултат. Имахме ситуации в края, чрез които да затвърдим победата. Оттук нататък мислим за предстоящия в първенството мач, а после и за реванша”, коментира 43-годишният Киров пред DIEMA SPORT.

„Добро начало на срещата и добър завършек. Аз съжалявам за моментите след червения картон, където вместо да търсим директна игра, трябваше с повече подавания да заградим ЦСКА пред неговата врата и да търсим търпеливо ситуациите. Както го сторихме в последните минути. Там беше разковничето. Трябваше по-мъдро да играем, да търсим повече комбинативност и стабилност в защита. Явно беше емоция. Дойде прилив на самочувствие сред играчите и си повярвахме повече във възможностите. ЦСКА има добри флангови състезатели, срещу които се играе трудно. Там се подведохме.”

„Така се получи, но двубоят вече е в миналото. Ще го анализираме по най-бързия начин и се готвим за следващите двубои.” „Реваншът ще е коренно различен, защото имаме преднина в резултата. Към момента няма какво да разсъждаваме за него, сега идва двубой срещу Лудогорец. Ние по принцип и днес показахме, че дори при 2:0 не играхме затворен футбол. Продължихме да атакуваме. Стратегията ще я мислим през следващата седмица.” „Имаме контузени играчи доста, които са излезли от ритъм. Те към момента могат да играят максимум по 60 минути в двубоите”, заключи специалистът.