Треньорът на холандския гранд Аякс Ерик тен Хаг бе много доволен след големия мач на тима му в Торино и победата над Ювентус с 2:1 след която отборът му успя да се класира за 1/2-финалите на Шампионската лига. Амстердамци направиха поредния си фантастичен мач в турнира и в крайна сметка отборът заслужено е сред последните четири тима в турнира на богатите. 

"Това беше съвсем различен мач от този на "Бернабеу", макар че мога да кажа, че имаше и някои общи неща. Първоначално Ювентус ни притискаше и в стартовите етапи на мача просто трябваше да издържим физически на "бурята", коментира специалистът на пресконференцията след мача.

"В началото мога да кажа, че нещата в нашата игра не бяха особено добре, но знаех, че всичко може да се промени в наша полза".

"През второто полувреме играта на противника започна да се разпада тотално. Започнаха да се появяват свободни зони и ние просто се възползвахме от тях. Ударихме в точния момент, макар че преди това имахме 3-4 отлични шанса да вкараме", каза специалистът.

"За мен е безумна радост, че сме на 1/2-финалите на турнира. Просто си играем нашата игра и се забавляваме", не пропусна да отбележи още той.