11-кратният шампион Рафаел Надал (Испания) се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на червени кортове в испанския град Барселона с награден фонд 2.61 милиона евро.

Водачът в схемата Надал победи своя сънародник Давид Ферер с 6:3, 6:3 за 1:57 часа.

За бившия номер 3 в света Ферер, който участва с "уайлд кард", това беше последен мач на турнира в Барселона. 37-годишният представител на домакините Ферер след две седмици ще сложи край на кариерата си на турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид.

Надал направи пробив за 4:2, който му беше достатъчен, за да спечели първия сет. Във втората част Надал поведе с пробив още в началото, но Ферер изравни 2:2. В петия гейм защитаващият титлата си Надал отново взе подаването на съперника си, а в деветия гейм стигна до нов пробив и затвори двубоя с четвъртия си мачбол.

На четвъртфиналите Надал ще играе срещу победителя от мача между Стефанос Циципас (Гърция) и Ян-Ленард Щруф (Германия), който е по-късно днес.

Още двама от поставените се класираха за четвъртфиналите. Двукратният шампион и номер 4 в схемата Кей Нишикори (Япония) елиминира Феликс Оже-Алиасим (Канада) с 6:3, 6:1 за 84 минути.

Третият поставен Доминик Тийм (Австрия) победи Хауме Мунар (Испания) със 7:5, 6:1 за 90 минути.