Световната номер едно при жените, Наоми Осака от Япония, стартира с победавъв втория кръг на турнира в Щутгарт. В първия си двубой на клей настилка през сезона, тя победи с 6:4, 6:3 представителката на Китайско Тайпе - Ксие Су Вей.

Двете азиатки се срещнаха два пъти през сезона, досега, като си размениха по една победа с по 2:1. Осака надделя в Откритото първенство на Австралия, където се поздрави и с трофея. Ксие от своя страна се наложи над съперничката си в края на март по време на турнира в Маями.

В днешния двубой, спор за това, кой ще се поздрави с победата липсваше. Осака показа много успешна игра, в която отбеляза 22 уинъра и 7 аса и допусна само 16 непредизвикани грешки. Ксие от своя страна спечели 76% от разиграванията на свой първи сервиз. При сервиз на Осака обаче, Су Вей нямаше с какво да отговори, като реализира само две брейк точки в срещата.

След победата си в този кръг, на четвъртфиналите, Осака ще срещне Дона Векич. Представителката на Хърватия надделя в последния си двубой над рускинята Дария Касаткина след 6:1 ; 7:5. Напред в надпреварата към Осака и Векич се присъединява и по-рано класиралата се вече Анастасия Севастова от Латвия.