Нов удар понесе агентът на едни от най-големите футболисти в света. Мино Райола получи забрана от Дисциплинарната комисия към ФИФА да упражнява дейността си за срок от три месеца. Решението влиза в сила от 10 май.

По-рано импресариото беше санкциониран за същия период от Футболната федерация на Италия. Неговият братовчед, който е действащ агент, Винченцо, също е отстранен, но за два месеца от ФИФА.

Причините и за това решение не се публикуват официално, но наказанието вече е влязло в сила. По аналогичен начин и в Италия спряха правата на Мино Райола, като не обявиха мотивите за решението си.

Според медиите, случаят с агента е заради негови обвинения, че в Италия нямат правилна политика за справяне с расизма по стадионите. Обидни реплики са в основата на санкцията.

Наказанието на Мино Райола ще изтече през август, след затварянето на трансферния прозорец, което може да се окаже голям проблем за някои от неговите клиенти.
Двама от футболистите, които представлява, се очаква да са в центъра на трансферни саги в следващите седмици и месеци.

Това са Пол Погба, който все по-често е спряган с трансфер в Реал Мадрид от Манчестър Юнайтед, както и Матайс де Лихт, към когото интерес проявяват няколко големи тима.

Преди да излезе решението на ФИФА, 51-годишният Мино Райола обяви санкцията от страна на Футболната федерация в Италия за „политическо”.Агентът представлява и звездата на ЛА Галакси Златан Ибрахимович.