Григор Димитров започна ударно участието си на тазгодишния "Ролан Гарос", след като победи неудобния за него сърбин Янко Типсаревич след 6:3, 6:0, 3:6, 6:7(3), 6:4. Това бе трети успех от общо седем мача за българския тенисист. 

В първия сет Григор на два пъти изоставаше с пробив, но и в двата случая го връщаше на момента. Все пак той успя да покаже характер и да пробие за 5:3, а след това да спаси две точки за пробив и да си вземе най-важното подаване в сета.

Вторият сет бе повече от добър за нашето момче и след пробиви в първия, третия и петия гейм и спечелване на всички подавания той спечели сета на нула и на практика направи "геврек" на своя сръбски противник.

В същото време пък се виждаше, че противникът на българина изпитва физически проблеми, което още повече утежни неговото положение.

Димитров започна третия сет с пробив, който обаче бе върнат на момента. В тази част хасковлията определено не показа най-добрата си игра и допусна да бъде пробит ключово в осмия гейм, а след това неговият противник си спечели подаването, за да намали изоставането си.

В четвъртия сет българинът изоставаше с пробив, но го върна в десетия гейм. В тайбрека обаче Типсаревич бе по-съобразителен и го спечели след 7:4 точки. Все пак обаче в петия сет Димитров проби решително за 5:4 и след това си спечели сервис гейма и самия мач. 

В следващия втори кръг българинът ще срещне победителя от мача между Томас Фабиано от Италия и Марин Чилич. Известно е, че в миналогодишното издание нашенецът стигна до третия кръг на турнира и там бе спрян от Фернандо Вердаско.