Българският национал Кирил Десподов може да не започне сезон 2019/20 като играч на Каляри. Крилото от Кресна може да бъде изпратен под наем в друг клуб през лятото, пише cagliarinews24.com. Засега имена на клубове и срокове за престой не се съобщават.

Футболист №1 на България за 2019-та година премина в италианския клуб през тази зима, като стана рекорден изходящ трансфер за „червените“. Той обаче не успя да се наложи в състава на Роландо Маран и записа само 101 минути в Серия А. Десподов излиза на терена само в 4 мача на сардинците – срещу Милан, Парма, Интер и Болоня. В останалото време или бе контузен, или бе на пейката.

Младата звезда на българския футбол Кирил Десподов коментира престоя в новия си клуб Каляри. През зимата той премина в тима от Серия А, след като…Националът има дългосрочен договор с члена на италианския елит – до лятото на 2023 година, като може да преподпише за още един сезон. От cagliarinews24.com все пак отчитат, че крилото се е борил през втория полусезон да намери място в състава.