Виктория Томова загуби с 3:6, 4:6 от сестрата на Каролина Плишкова - Кристина, в мач от първия кръг на тенис турнира на трева в Бирмингам. Българката преодоля квалификациите и намери място в основната схема, а съперничката й също тръгна от пресявките. 

Любопитно за отбелязване е, че Кристина Плишкова ще играе във втория кръг срещу сестра си Каролина. Поставената под №3 чехкиня, която пък взе “уайлд кард”, за да се включи в турнира, се справи на старта с румънката Михаела Бузарнеску с 6:3, 6:4.
 
Също както и Томова, Кристина Плишкова е извън Топ 100 на ранглистата на WTA, но е доста по-напред от софиянката. Чехкинята е №112, със 78 позиции пред българката.
 
Томова започна добре мача и дори имаше възможност да реализира първия пробив в мача в петия гейм. При 2:2 българката имаше два поредни брейкпойнта при 15:40, но не успя да се възползва. Плишкова не само спаси подаването си, но и веднага след това направи пробив, който затвърди с гейм на нула за аванс от 5:2. С 6:3 чехкинята затвори първия сет.
 
Във втората част нямаше точки за пробив в първите осем гейма, но при 4:4 отново Плишкова направи брейк. С помощта на своя сервис след това тя сложи точка на спора и си осигури среща със сестра си, бившата №1 в света Каролина Плишкова.