Футболист №1 на България Кирил Десподов ще бъде даден под наем от Каляри на Пескара или Читадела от Серия Б.

И двата отбора имали сериозен интерес към нападателя, който не успя да се наложи в титулярния състав на Каляри след трансфера си през зимната пауза. И двата отбора, които са варианти за Десподов, играха в края на сезона плейофи за влизане в елита на Италия, но не успяха.

Напред се класира само Верона. Сега обаче искат да се подсилят сериозно и отново да атакуват промоцията. Каляри ще поеме част от заплатата на българина, защото бюджетите във втора лига не са толкова големи, колкото в елита. Съдбата на Десподов ще бъде ясна до няколко дни, като със сигурност той няма да остане в Каляри през новия сезон.

Кирил бе ударен от сериозни контузии след преминаването си в Италия, като според специалистите това се дължи и на нивото на българското първенство, където напрежението не е и на 20 процента от това на големите. В момента Десподов е единственият българин, който е в отбор от първите четири шампионата на континента.

Калоян Кръстев и Андреа Христов пък може да се върнат от Италия и да заиграят отново в Славия. Кръстев бе във втория отбор на Болоня през новото първенство, докато Андреа игра за Козенца. Така от всички, които бяха пратени от „белите" там, ще остане само Петко Христов. И тримата са част от младежкия национален отбор на България, който се води от Александър Димитров.