Ансамбълът ни по художествена гимнастика спечели 3 медала от Европейските игри в Минск. Грациите ни в състав Симона Дянкова, Ерика Зафирова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс и Мадлен Радуканова първо стигнахо сребро на съчетанието с 5 топки. В композицията с 3 обръча и 2 чифта бухалки, гимнастичките ни започнаха нервно и допуснаха няколко неточности в началото на композицията си.

Така крайната им оценка бе 25.750 точки, което им отреди третото място на уреда и второ във временното класиране, след състава на Беларус. Грациите ни останаха в очакване на оценките на следващите ги в програмата на турнира – Русия и Италия на обръчи и бухалки. Съперничките им обаче също сбъркаха и така нашите добавиха още два медала – бронз на обръчи и бухалки и сребро в многобоя.

Първи в крайното класиране се нареди съставът на Беларус със сбор от 52.600 т. Нашите са втори на едва 5 стотни от тях – 52.550 т., а трети завърши тимът на Русия с 51.700 т.

По-рано днес Катрин Тасева се пребори с много силна игра за среброто във финала на топка и бронз във финала на лента.

От тук нататък следва най-важното - Световното първенство през септември в Баку, което ще е квалификация за нашите индивидуалистки за Олимпиадата в Токио.