Нападателят Радослав Василев е отказал оферта от Арда. Ръководството на новака в елита е имало разговори с тарана, но не е постигната договорка. "Щом не е при нас, значи няма да дойде", коментираха лаконично от клуба.

Има минимална вероятност Василев да премине в Арда, но това би се случило, ако не успее да си намери отбор в следващия месец. Василев беше част от Черно море в продължение на година и половина, но през лятото реши да смени обстановката. Таранът освен това не беше и твърд титуляр на "Тича".

През изминалия сезон Василев вкара 5 гола - по-малко, отколкото през пролетта на 2018-а, когато бе точен 6 пъти. Нападателят е получил и други оферти от елита, но приоритетно гледа към възможност да продължи кариерата си в чужбина.

Липсата на попълнение в атака пък е сериозен проблем за Арда. На този етап клубът не разполага с изявен реализатор за първия си сезон в елита. Венци Христов не се разбра с ръководството и прекрати преговорите. В момента нападатели в тима са Ахмед Осман и бразилецът Лукас. Арда чака и поне още 3-4 попълнения, но на този етап няма резултат от разговорите.

Сред новите би трябвало да е арменски национал. Става въпрос за халф, който евентуално ще пристигне на лагера в Банско днес. При кърджалийци проби кара италианският полузащитник Самуеле Кареча. Той бе титуляр в спаринга с Поморие (2:2), но не е впечатлил треньора Стамен Белчев и се очаква да бъде отпратен.