Кметът на Враца u президент на местния Ботев Калин Каменов обяви, че клубът има договорка с Валери Божинов да подсили тима, пише "Тема Спорт"

Нападателят е дал съгласието си да се върне при врачани. През есента на миналия сезон той направи силни мачове за Ботев, които му донесоха трансфер в Левски. През лятото обаче Божинов се оказа ненужен за новия старши треньор Петър Хубчев и бе освободен.

В момента футболистът се възстановява от контузия. Днес се очаква Божинов да изгледа на живо на двубоя с Витоша в Бистрица. Интересното е, че нападателят дебютира за Ботев Враца преди година именно срешу тигрите, като вкара за ремито 1:1 на 14 септември.

“Валери Божинов е с отбора в момента. Очакваме го да се оправи от контузията си. След това ще се присъедини официално. още не сме подписали договори, но сме се разбрали. имаме уговорка с него първо да се възстанови физически. Принципно имаме съгласието му, така че няма драми.. Кога точно ще е готов за игра още не можем да кажем. Лечението срок няма. Търсим още играчи. Знаем, че групата ни е малка. До края на трансферния прозорец ще вземем още футболисти. Селекцията не е приключила. Очакваме и Доминик Янков от Лудогорец, но в крайна сметка решението трябва да го вземе техния треньор Стойчо Стоев дали ще разчита на него. На драго сърце го очаквам при нас”, каза кметът Каменов.