Президентът на новака в елита Арда Кърджали Петър Пешев гостува в актуално студио Дерби и разказа за последните събития около клуба. Оказва се, че все още няма яснота кога кърджалийци ще посрещат съперниците си на "Арда Арена", тъй като работата по поставянето на осветлението не се знае кога ще започне.

При това положение синьо-белите от Родопите ще приемат съперниците си на стадион Локомотив в Пловдив.

"За нас Локомотив е много важен. Там спечелихме баража, там постигнахме и първа победа срещу стабилня отбор на Берое. Надявам се докато имаме ремонтни дейности, да ни върви на стадиона на Лаута".

"Чакаме да ни дойде финансирането за осветлението, каквото зависи от нас сме го направили. Като дойде финансирането, за 2-3 месеца ще направим и осветлението. Докато няма пари, няма как да играем, не можем да вземем лиценз. Стадионът ни отговаря на всички останали изисквания, с изключение на това, разказа Пешев.

"Общината помагаше досега, и продължава. Имаме договор за 10 години за стадиона, проекта за подобренията, които сме планирали, е в министерството. Със собствени средства сме направили доста други подобрения- седалки, фитнес. Осветлението не е малко перо. В нашия случай то трябва да е извън стадиона и ще ни струва около милион лева. Не е както на стадионите във Враца и на Славия, на които е поставено вътре. Така че това оскъпява нещата".

"Все още не знам колко ще ни излезе сезона. Колко ни излиза сезона - ще ви кажа в края на май. Миналата година 2,5 милиона ни излезе във втора лига. Младият бизнесмен очерта и непосредствените цели на отбора. "Мечтите ни за момента са да се утвърдим - първо да мислим как да останем, защото с този формат с 3-4 загубени мача и си изпаднал", добави шефът.