Швейцарецът Стан Вавринка се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ по тенис, след като съперникът му Новак Джокович се отказа в третия сет на мача им при резултат 6:4, 7:5, 2:1 в полза на Вавринка.

Джокович, който е водач в основната схема и шампион от миналата година, поиска медицинска помощ заради болки в рамото преди началото на третия сет, но малко след това прецени, че няма смисъл да продължава, изоставайки с два сета и пробив в третия. Това разгневи темпераментните привърженици на тениса в Ню Йорк и те изпратиха сърбина с бурни освирквания от трибуните.

"През последните седмици болката бе постоянна част от ежедневието ми. В някои дни ме болеше повече, в други - по-малко, но днес бе от онези дни, в които чувствах, че не мога да направя и един удар", каза след срещата Джокович.

За Вавринка това бе пети успех в кариерата му срещу Джокович, а в четвъртфиналите швейцарецът ще играе с руснака Даниил Медведев, който направи обрат срещу квалификанта Доминик Кьопфер (Германия) и го отстрани след 3:6, 6:3, 6:2, 7:6(2). И тук обаче не се размина без конфронтации между играч и публика, след като за втори пореден мач феновете изразиха ясно недоволството си от поведението на корта на руснака.

Медведев, който се класира за първия си четвъртфинал в турнир от Големия шлем, бе освиркван през цялото време от тълпата, но след двубоя заяви, че точно тези хули му дават нужната енергия, за да печели.