Григор Димитров научи името на първия си съперник на  турнира в Чънду, Китай. Той ще се изправи във втория кръг от надпреварата срещу неудобния британец Дан Еванс, който бе наказан за употреба на кокаин.

Това стана ясно след изиграването на битката на островитянина от първия кръг, в която той срещна много трудности, преди да се справи с представителя на домакините Ян Бай. Въпреки че е едва 222-и в света, квалификантът даде сериозен отпор на англичанина, но в крайна сметка след 150 минути на корта преклони глава след 3:6, 6;4, 6:7 (4). 
 
Така 48-ият в света Еванс хвърли много пот и усилия, за да си гарантира среща с Димитров. Интересното е, че и двамата играха с Роджър Федерер на US Open, като британецът беше размазан брутално от швейцареца, докато българинът го победи и секна мечтата му за 21-и трофей от Големия шлем. 
 
Димитров и британеца имат само две срещи досега помежду си. Първата от тях е през вече далечната 2011 г. в Ийстбърн, където на тревната настилка първата ни ракета печели в първия кръг с 2:6, 7:6 (5), 6:4. 
 
Вторият им сблъсък е доста по-наскоро. Той е във Вашингтон на твърда настилка през юли 2016 г. и тогава в първия кръг Еванс надделява с 6:4, 6:4.