Вицепрезидентът на Българския футболен съюз в оставка Атанас Фурнаджиев разкри, че той е предложил Георги Дерменджиев за нов треньор на националния ни отбор.

Той е лично моя кандидатура. Не виждам друг като него, който да се е надигравал с най-силните отбори в Европа през последните години - Реал (Мадрид), Арсенал, Пари Сен Жермен, Ливърпул. Според мен той е най-подходящ за поста", каза Фурнаджиев пред Sportal. 

"Знаете ли, че преди две години Българския футболен съюз плати на Аякс за методиката на клуба. Пратиха ни я и я направихме безплатна за всички членове на българския футбол. Струваше 50 000 евро. Уви, само 3% от клубовете у нас са влизали и са се запознали с нея. Само 3%... Това какво ви говори!? Сигурен съм в този процент, защото през сървърите се вижда ясно кой е влизал в програмата", обясни Фурнаджиев.

Следващият конгрес на БФС ще бъде през април, прогнозира бизнесменът. "Това е дълъг процес, има своите процедури, които трябва да бъдат изпълнени. На първо време трябва да бъде вписан новият президент на Футболния съюз Михаил Касабов. След това той трябва да свика Изпълком, на който да бъде определена дата за нов конгрес. Не смятам, че тази дата ще бъде преди април. Както знаете, през март имаме баражи за Евро 2020 в Лигата на нациите. Не мисля, че ще е удачно да се прави конгрес около тях. Трябва да оставим треньора и футболистите да работят и да се готвят в спокойна обстановка", каза Фурнаджиев.