"Продължават да взимат колегите, според мене, неправомерни решения, защото ние имаме върховен орган, който се нарича конгрес. Само конгресът може да решава, той си взима решенията - той избира президент и вицепрезиденти и изпълком". Това заяви Йордан Лечков пред БНТ по повод последните драми в БФС.

Лечков каза, че не е подал оставка, за да може да продължи да функционира Българският футболен съюз. Конгресът за избиране на нов президент на БФС ще се проведе на 7 юни. Това реши на заседание вчера Изпълнителният комитет на централата в Националната база в Бояна.

Йордан Лечков коментира, че клубовете не са изявили желание за свикването на конгрес, а по повод насрочването за 7 юни допълни, че е внесъл жалба в съда. По думите му, не си е правил отвод, нещо, което твърди вицепрезидентът на футболната централа Атанас Фурнаджиев.

"Не е необходимо вицепрезидентът, в случая Фурнаджиев, да си прави отвод, защото той не е първи вицепрезидент. Първи вицепрезидент е Йордан Лечков. Не съм си направил отвод. Според него единственото решение от вчерашното заседание на Изпълнителния комитет е било прекратяването на трудово-правните взаимоотношения с Борислав Михайлов", добави той.