Президентът на Наполи Аурелио де Лаурентис е признал, че е направил огромна греша с решението си да назначи Дженаро Гатузо за треньор на отбора.

Според „Гадзета дело Спорт“, филмовият продуцент е споделил, че би изгонил Гатузо и върнал на поста Карло Анчелоти. Това е станало след вчерашната загуба с 0:2 от Фиорентина.

Откакто Анчелоти беше заменен от Дженаро Гатузо на 10 декември, Наполи е записал четири загуби в пет мача. Това е най-лош дебют на треньор на тима от 2000 г., когато Зденек Земан записва същия баланс в първите си пет срещи.

От друга страна Евертън постигна три победи и претърпя две загуби (от Ливърпул и Манчестър Сити), след като на 22 декември назначи Анчелоти.

В същото време Дженаро Гатузо обяви след вчерашното поражение, че играчите сами са взели решение да останат на лагер в клубната база.

Ситуацията за Наполи може да стане още по-тежка през следващата седмица, когато тимът приема Лацио в четвъртфинал за Купата на Италия, а след това е домакин на Ювентус в мач от Серия „А“.