Треньорът на Ботев (Пловдив) Ферарио Спасов обяви, че няма шанс Валери Божинов да заиграе в отбора. Днес "канарчетата" разбиха с 4:1 Царско село в приятелска среща, а преди нея стана ясно, че звездата е пред трансфер с "жълто-черните". 

"Валери Божинов има безспорни качества, нашата политика обаче е съвсем друга. Няма шанс да играе при нас", каза Ферарио Спасов, хлопвайки вратата за Божинов в Ботев.

"Ботев е интересен проект, голям клуб е и има армия от фенове зад гърба си. Ако се случи, ще съм щастлив да бъда част от този отбор. Футболистите са добри, допадат ми. Има млади и перспективни момчета, които един ден ще бъдат лицето на българския футбол", каза по-рано днес пред Канал 3 бившият нападател на Левски, който в момента води подготовка със Септември (София) в Турция.

"Не бяхме почивали след връщането си от лагера в Турция и мисля, че днес изиграхме много добър мач", каза Спасов след изразителната победа.

"Благодаря на Царско село, които дойдоха да изиграем този мач, въпреки проблемите им с контузени играчи. Имаме още две седмици до дербито с Локомотив (Пловдив) и мисля, че ще бъдем в още по-добро състояние. Всичко върви по план, единствената ни неприятност е контузията на Тодор Неделев", допълни наставникът на Ботев.

"Молдовският нападател (б.р. - Максим Юрко, който вкара един гол днес) ще остане и през следващата седмица, за да се уверим в качествата му", добави Ферарио Спасов.