Днешната програма от 23-ия кръг на Първа лига се открива с мача между Дунав и Ботев (Враца). Срещата в Русе е дерби на дъното между два от отборите, серизоно застрашени от изпадане. Съперниците са съседи в класирането и имат еднакъв актив точков актив - по 17.

Домакините са в серия от 4 загуби, като през новата година отстъпиха на Черно море с 0:2 и на Славия с 1:3. Ботев постигна много важен успех срещу Арда преди седмица, но винаги играе трудно в Русе, където няма победа от 43 години.

В състава на Дунав с картони "висят" Диан Димов, Григор Долапчиев и Фернандо Кавалканте. И тримата обаче се очаква да са титуляри. На пейката ще остане крилото Митко Митков. Юлиан Ненов ще започне от първата минута срещу бившия си клуб. Старши-треньорът Людмил Киров ще заложи на схема с петима халфове.

Ботев ще е без наказания Даниел Гаджев, но наставникът Антони Здравков няма други кадрови проблеми. Валери Домовчийски ще води атаката, подпомаган от Петър Атанасов, Даниел Генов и Том.

Ботев е тимът, допуснал най-много голове при гостуванията си - 28. Само веднъж в 11 мача врачани не получиха попадение във вратата си. Това стана при победата с 2:0 над Витоша (Бистрица).

Първият двубой във Враца завърши 0:0.

Вероятни състави:

Дунав: Макенджиев; Милчев, Р. Колев, Д. Димов, П. Цанков, Исаевски; С. Христов, Лазаров, Кавалканте, Ю. Ненов; Долапчиев. Старши-треньор: Людмил Киров.

Ботев: Митов; Зехиров, И. Миланов, П. Ганев, Лясков; Златински, Н"Диайе; Д. Генов, Том, П. Атанасов; Домовчийски. Старши-треньор: Антони Здравков