Последният в класирането Норич спечели откриващия мач от 28-ия кръг на Висшата лига. „Канарчетата“ се наложиха с минималното 1:0 срещу Лестър. Това е второ поредно поражение на „лисиците“ в шампионата и четвърти мач без победа.

В герой за домакините от Норич се превърна Джамал Люис, който отбеляза победното попадение в срещата.

Въпреки спечелените три точки Норич остава в дъното на таблицата, на 3 точки зад предпоследния Уорфорд. Лестър запазва третото си място и продължава да изостава от втория Манчестър Сити със 7 точки, но „гражданите“ имат мач по-малко.

Първата добра голова възможност в днешния мач се откри пред Лестър. Денис Прат получи в наказателното поле на „канарчетата“, съумя да преодолее стража Тим Крул, но уцели страничния стълб. В резултат на това топката излезе в аут.

В 37-ата минута Айосе Перес получи в наказателното поле. Той успя да си осигури позиция за удар и отправи такъв. Тим Крул обаче се бе позиционирал добре и успя да се намеси решаващо, за да запази резултата непроменен.

Няколко минути преди почивката Келечи Ихеаначо се озова на добра позиция за изстрел. Той шутира, но твърде слабо, за да затрудни Крул, който улови сигурно.

В началото на второто полувреме Ихеаначо бе изведен сам срещу вратаря на Норич. Нигериецът успя да овладее и преодолее Крул. Топката бе вкарана в мрежата на домакините, а главният съдия посочи центъра. Последва обаче намеса на ВАР. На повторенията ясно се видя, че при овладяването Ихеаначо си помогна с ръка и поради тази причина попадението му бе отменено.

Малко повече от час игра след първия съдийски сигнал Ондрей Дуда отправи мощен удар от границата на наказателното поле, но Каспер Шмайхел успя да избие в ъглов удар. В 66-ата минута Дуда отново се озова в добра позиция да обстрелва вратата на Лестър, но Шмайхел отново успя да се намеси.

В 70-ата минута Норич успя да стигне до единствения гол в мача. Максимилиан Аарънс проби отдясно и центрира. Топката прехвърли всички футболисти в наказателното поле и стигна до другия краен бранител на „канарчетата“ – Джамал Люис. Той много добре овладя на гърди и с диагонален удар не остави шансове на Шмайхел – 1:0.

В самия край на двубоя Норич получи добър шанс да стигне и до второ попадение, но Шмайхел успя да спаси удара на Йосип Дърмич. Секунди по-късно прозвуча последния съдийски сигнал, а Норич се поздрави с победата.

За Лестър предстои домакинство на Астън Вила в следващия кръг на Висшата лига, докато Норич гостува на Шефилд Юнайтед.