Селекционерът на националния ни отбор Георги Дерменджиев ще повика цели шестима футболисти на Лудогорец за баража с Унгария на 26 март на "Васил Левски". При успех "трикольорите" ще се изправят срещу победителя от двойката Исландия - Румъния, отново в София, в директен мач за класиране на Евро 2020.

Специалистът е планирал да извика от разградчани двамата им вратари - Владислав Стоянов и Пламен Илиев, защитниците Георги Терзиев, Антон Недялков и натурализираните бразилци Марселиньо и Вандерсон. Като бивш наставник на Лудогорец той познава отлично качествата им.  

Стоянов се появи на терена за "зелените" в четвъртък в четвъртфинала за Купата на България срещу Левски. Той се контузи през март 2017-а на лагер на националите за световната квалификация с Нидерландия в София. Оттогава последваха серия от операции и дълго възстановяване. Третият страж за баража с Унгария ще е новото попълнение на Левски и доскорошен вратар на Славия Георги Георгиев.

Дерменжиев вече призна, че Владо Стоянов и Николай Бодуров са следени от него, въпреки че доскоро не играеха. Стоянов първоначално пазеше за дубъла на "орлите".  

На Вандерсон и Марселиньо разчиташе и предшественикът му Красимир Балъков. Те заедно с един от вратарите и левия бек Антон Недялков почти сигурно ще са титуляри срещу "маджарите". 

Очаква се Георги Дерменджиев да обяви повиквателните през следващата седмица. Тогава ще стане ясно и дали е убедил Ивелин Попов да се върне в отбора, след като се отказа.