Футболният национал на България Ивайло Чочев е поредният спортист, който се включи в #Backstage тренда в Youtube, където известни български атлети говорят на различни теми, докато са в изолация. 

Играчът на Пескара сподели какво е състоянието му, докато се възстановява от контузията си, какви дейности извършва с цел по-бърза рехабилитация, спазва ли хранителен режим, ситуацията в европейския футбол, националния отбор и още интересни теми.

"Моето състояние се подобрява след направени 3 опрации и 1 година извън терените. Мисля че наближавам моето завръщане на терена. Имам издадена програма от доктора, която трябва да изпълнявам. По две тренировки на ден с уредите вкъщи и малко импровизация".

"По-трудно е. Имам нужда от фитнес, от възстановителни центрове. В 5 или 6 дни от седмицата се храня здравословно. Позволявам си в 1 ден от седмицата да ям по-забранени за нас, спортистите, храни", продължава Чочев.

"Справям се като всички хора (с изолацията). Седене вкъщи, четене на книги, гледане на телевизия и сериали. Още повече, че аз имам да тренирам по 2 пъти на ден и така минава един мой ден", разкрива българинът.

"Уикенд без футбол не е интересен. На отборите се отразява от финансова гледна точка. От гледна точка на футболистите това прекъсване ще се отрази физически, защото тъкмо бяха набрали инерция, скорост. След 4-5 години няма да се дават подобни големи суми за футболисти", допълва полузащитникът.