Това е безспорното бижу на България. Капацитетът на "Арена Армеец" за волейбол е 12 373 места. 3500 от тях са на подвижни трибуни и при нужда могат да се слагат или махат. При концерти нараства на 15 000 зрители. В нея могат да се практикуват над 30 вида спорт.

Първата копка е направена на 2 юли 2008 г., завършена е на 30 юли 2011 г., като финансирането от 90 млн. лв. се поема изцяло от държавата. През 2012 г. приема Световната лига по волейбол, през 2015 г. е домакин на мачове от Европейското първенство по волейбол. Тогава България отново прие голям шампионат съвместно с Италия и "лъвовете" стигнаха до 1/2-финалите.

"Арена Армеец" е била домакин на още много спортни изяви, като "Нощта на скоковете", тенис турнирът Sofia Open, Кубрат Пулев има две победи от два мача на нея (б.р. - срещу Самюел Питър и Кевин Джонсън), а на 27 октомври ще срещне Хюи Фюри отново в това съоръжение.

В началото на септември световното първенство по художествена гимнастика ще се проведе в "Арена Армеец", ще приеме общо 9 мача от Световното първенство по волейбол.